Η λίστα ιστολογίων μου

Για τους Κύριους Μ

Άλλος για την οδοντόβουρτσα του Αριστοτέλη;;; άλλος;; κλείστηκε στον κύριο Κ για 500.000 ευρώ.
-Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ;
Μια νοσοκομειακή μονάδα και πολλά κιλά ανθρωπιστικής βοήθειας για χώρες του 3ου κόσμου. Μα; !  
Ποίος ακούει τους ψιθύρους… τα ίδια λέει και το παιδί στο φανάρι της γειτονίας μας. Η κυρία Ψ ξέρει να σας πει καλύτερα. Παρακολουθεί κάθε ημέρα την γειτονία με το κιάλι, και συντάσσει ακριβή αναφορά. Αλλά λίγη σημασία έχουν όλα αυτά , μιας και τώρα ήρθε η ώρα να φάμε, να φάμε, να φάμε για να γιορτάσουμε, και να γιορτάσουμε! Είμαστε όλοι εκεί, μια ωραία παρέα που μας νοιάζει μόνο ο εαυτός μας, να είμαστε εμείς καλά, να έχουμε εμείς λεφτά, κατοικίδια, σπίτια και άλλα σπίτια, πολλά σπίτια και αυτοκίνητα και υπηρέτες να μας μεγαλώνουν τα παιδιά. Και φυσικά όλοι είμαστε τεχνολογικά αστέρια. Γιατί πρέπει να έχουμε μηχανή για τον κιμά, μηχανή για το ανακάτεμα του φαγητού, για το ζέσταμα, για το ψήσιμο, για το στέγνωμα, το πλύσιμο, για την συμπίεση, την αποσυμπίεση, τη στύψη, τη ψύξη, την απόψυξη, για την μετακίνηση, την ευχαρίστηση, για την ταχύτητα, την πολυτέλεια. Μηχάνημα για να κοιμάται ο σκύλος μας και ο δούλος μας…. Ο δικός μας ο δούλος που είναι καλύτερος από του γείτονα, γιατί κάνει πιο γρήγορα τις δουλειές, ο δικός μας ο σκύλος που τρώει πιο γρήγορα τις τροφές, το δικό μας αεροπλάνο που καίει 10 τόνους πετρέλαιο ενώ του γείτονα 9,25, αλλά αυτός έχει καλύτερο κότερο που πάει με 200, ενώ το δικό μας με 190. Και φυσικά το δικό μας παιδί είναι καλύτερο, γιατί έχει 3 πτυχία ιατρικής, 5 πτυχία νομικής, 2 πτυχία διοίκησης, και 10 πτυχία ξένων γλωσσών. Ενώ του γείτονα μόνο ιατρικής στο εξωτερικό…. Πληρώσαμε για να πάει στα καλύτερα σχολεία, και μετά πληρώσαμε για να μην πάει στο στρατό, κι όταν τελείωσε τις σπουδές του πληρώσαμε για να μην μείνει άνεργο, και μετά πληρώσαμε και ξαναπληρώσαμε.
Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να χαμογελάμε. Τι χαρά όλοι μαζί οι κύριοι Μ γεμίζουν τα στομάχια τους με εγκεφαλικό κενό. Χορταίνουν κουτσομπολιό και show biz.Μεθάνε, χαζογελάνε, και κραυγάζουν «Πατρίς – θρησκεία-οικογένεια» . Το παιδί από το φανάρι της γειτονιάς, σε μια γωνιά κλείνει τα αυτιά του, του πετάνε πέτρες και σπάνε πλάκα.
-Σήμερα έχει περιβαλλοντική επίσκεψη. Ντύνονται οικολόγοι και πάνε με το τρίλιτρο  καλογυαλισμένο τζιπ μέχρι το ποτάμι. Βγάζουν φωτογραφίες, και γυρίζουν σπίτι για να φάνε αστακό με χαβιάρι, και να ξεκουραστούν.
Το επόμενο πρωί πάνε εκκλησία. Πέφτουν στα γόνατα και ευχαριστούν τον θεό που τους έκανε τόσο καλούς, και σπουδαίους. Που και που φιλάνε το χέρι του παππά για συγχώρεση.
-Διάολε….. το δαχτυλίδι που φοράει αρκεί να ξεδιψάσει μία κωμόπολη στην Κένυα. Το ίδιο και ο λογαριασμός της προηγούμενης ημέρας… καίνε την απόδειξη και την πετάνε στον κάδο ανακύκλωσης. Στην τελική ποιός νοιάζεται;    
Η κυρία Χ λικνίζεται στο ρυθμό του «Τη υπερμάχω», ενώ ανοίγει την ντουλάπα…
-Χμμμ ποιό να βάλω; Τη φώκια ή τον κάστορα; Μετά ανοίγει το επόμενο φύλο, εκείνο με τις μάσκες….
- Μα καλά ποιός είναι αυτός που φωνάζει τέτοια ώρα;
- Είναι εκείνο το αλητάκι από το φανάρι, στέκεται μέσα στη βροχή με το πρόσωπο ματωμένο, και τα χέρια κομμένα!

Τα φώτα της γειτονίας σβήνουν, και οι πόρτες κλειδώνουν….
Τέρμα οι ψίθυροι.
 
10/5/08
Ορέστης – Δημήτρης
Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου